Secure Digital kaarten (SD)

 

Een SD-kaart is een dunne kaart waarop digitale gegevens opgeslagen kunnen worden. De SD-kaart is de meest gebruikte opslag methode in digitale camera’s, mobiele telefoons, navigatie apparaten en andere draagbare media-apparaten. Voor SD-kaarten geld een classificatiesysteem. Momenteel bestaan er 5 klasses: Class 2, Class 4, Class 6, Class10 en Class 16.

Het getal staat voor de minimale dataoverdrachtssnelheid die de kaart kan halen. Het resultaat is dat wanneer er zowel lees- en schrijfbewerkingen worden uitgevoerd op de geheugenkaart, je als consument toch de garantie hebt dat deze minimale dataoverdrachtssnelheid gehandhaafd blijft.Er zijn 2 verschillende type SD kaarten:

SDHC
SD-kaarten van 4 GB tot 32 GB worden SDHC (SD High Capacity) genoemd. Deze hebben als voordeel de grotere capaciteit maar zijn alleen bruikbaar in de nieuwste generatie apparaten. In oudere apparaten met alleen het SD-logo zijn SDHC-kaarten niet te gebruiken. Als de SD-kaart een SDHC-kaart is dan staat dit met de letters ‘HC’ erop vermeld.klik  hier voor het assortiment.

SDXC
SD-kaarten van 64 GB tot 2 TB worden SDXC (Secure Digital Extended Capacity) genoemd. Ook deze zijn alleen te gebruiken in apparaten waarop dit expliciet vermeld staat. klik hier voor het assortiment.